Sunt lector universitar la Universitatea Babeș-Bolyai (Cluj-Napoca), Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Cursurile ținute vizează domenii precum dialogul dintre teologie și filosofie, filosofia continentală a religiei, istoria filosofiei, apologetică, teologie fundamentală, dogmatică ortodoxă, metafizică, fenomenologie franceză și postmodernism.

Temele de cercetare cuprind teologia patristică și neopatristică, teologia apofatică, depășirea metafizicii, onto-teologia, raporturile dintre scepticism și credință, istoria metafizicii occidentale, antropologia creștină și ortodoxia creștină.

Am publicat nouă cărți de autor, patru având ca tematică întâlnirea dintre filosofie și teologie, două de aforisme și două de studii și articole.

Sunt doctor în Filosofie (2006, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca) și doctor în Teologie (2015, Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia), master în literatură comparată (2002), licențiat în Teologie ortodoxă (2010) și în Filosofie (1999).

În trecut am lucrat ca profesor asociat (Universitatea Babeș-Bolyai), cercetător postdoctoral, redactor-șef la revista Inter. Revista română de studii teologice și religioase, redactor la Radio Renașterea.